Много благодаря за изчерпателните отговори! Почти ми се изясни всичко, само трябва да взема решение плащат ли ми се тези 29.69 лева или не ми се плащат:)))) Весело посрещане на новата година!
Благодаря много, чудесни сте! Щастливо посрещане на новата година!
Поздравления за калкулатора, но малко се озадачих с точка 8 Данък върху заплатата на самоосигуряващо лице. Досега не съм видяла някой да си е внесъл такъв данък или да го е декларирал по някакъв начин. Данъчните и счетоводителите, а и банките също не признават осигурителният доход от 420 лева за разход като заплата на фирмата. Моля да ми посочите вашият източник на информация, за да се коригирам, ако аз греша. Този въпрос винаги е бил спорен.
Здравейте, Собственик на действащо ЕТ и ЕООД заминава на работа в чужбина, самоосигурява се в ЕТто. Има назначени работници в ЕТто - 1 сервитьор и в ЕООДто - 1 продавач-консултант. Имам следните въпроси:
1. При условие, че собственика ще е повече от година извън страната, може ли да се прекъсне самоосигуряването и да се назначи управител на трудов договор в ЕТто, без да се минава през търговският регистър с назначаване на прокурист?
2. Необходимо ли е и в ЕООДто да има назначен управител?
Моля, дайте съвет, за възможно най-евтин вариянт /за спестяване на осигуровки/.